Image

PONEDJELJAK // SRIJEDA // PETAK // od 20,00 sati // NA UPIT

Panoramski izlet tradicijskom drvenom barkom

Ovoga ljeta doživite Malinsku i DUBoak s mora! Zaplovite s nama u povijest i doživite dašak tradicije kroz plovidbu drvenim barkama koje se već stoljećima izrađuju po istim principima i od hrasta. Svjedočite najljepšem zalasku sunca uz čašu vina i u ugodnom društvu naše posade te otkrijte čari i prednosti plovidbe drvenom barkom.

Izleti se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 20 sati, a cijena je 20 eura po osobi. Prijavite se na duboak@malinska.hr ili na +385 91 621 4304. Požurite, broj sudionika ograničen je na 10 osoba!

*Organizator zadržava pravo odgode izleta u slučaju nepogodnih uvjeta na moru.

Kontaktirajte nas
Image

UTORAK // 20,00 - 21,30 // NA UPIT

Dubašljanska gaštronomija

Nekoć, ne tako davno, šurlice su se radile samo za velika slavlja. Danas je to poslastica koju si može priuštiti svatko, ali tek rijetki je znaju i sami napraviti. Dođite i naučite kako se izrađuje ovaj najpoznatiji bodulski specijalitet. Gastronomske radionice „Dubašljanska gaštronomija“ održavaju se ovoga ljeta u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak svakog utorka od 20 sati.

Radionice vodi Josipa Orešković, a cijena radionice je 15 eura. Uz nova znanja i vještine, doma ćete ponijeti šurlice koje izradite te recept za šurlice sa žgvacetom, a tijekom radionice ćete dobiti i čašu (ili dvije!) lokalnog vina! Svi su dobrodošli! Rezervirajte svoje mjesto i prijavite se na duboak@malinska.hr ili na +385 91 621 4304.

Kontaktirajte nas
Image

ČETVRTAK // 20,00 - 21,30 // NA UPIT

Glagoljska kaligrafija uz svijeće i vino

U mističnom ugođaju krčkog srednjovjekovlja, uz svijeće i vino, uvest ćemo vas u svijet glagoljaške kaligrafije. Kaligrafija je tehnika lijepog pisanja rukom uz pomoć pera i tinte koja ispisanim riječima daje estetsku uzvišenost i ljepotu. Dok je rukopis oblikovanje pisma svojstveno pojedincu, vještina kaligrafskog pisanja sastoji se u discipliniranoj, pravilnoj izvedbi slova, njihovu skladu i međusobnom odnosu.

Na ovoj radionici naučit ćete: - o razvoju glagoljice na hrvatskom prostoru - osnove alata glagoljaških pisara - pisanje hrvatskih, uglatih glagoljskih slova i brojeva - lijepo, kaligrafsko pisanje uglate glagoljice

Radionice vodi Alen Karabaić, a cijena je 10,00 EUR
Prijave na +385 91 621 4304 ili na duboak@malinska.hr
Mogućnost izvedbe radionice i u Vašem prostoru!

Kontaktirajte nas
Image

SUBOTA // 10,00 - 11,30

Likovne radionice

Ljeto je vrijeme školskih praznika i zasluženog odmora, no mnogima je to i vrijeme beskrajne dosade! Kako bismo taj period iskoristili za sklapanje novih poznanstava, ugodno druženje i kreativnost, u DUBoaku organiziramo likovne radionice za male kreativce od 5 do 12 godina. Održavaju se svake subote od 10,00 do 11,30 sati u našem centru.

Radionice vodi Lara Polić, a cijena je 14 eura, uz mogućnost otkupa paketa od 5 radionica po cijeni od 50 eura. Svaka radionica prilika je da se nauči nešto novo, a svaki polaznik će kući ponijeti suvenir koji je sam izradio. Bit će to nezaboravna uspomena na DUBoak i Dubašnicu!

Rezervirajte mjesto za svoje dijete prijavom na duboak@malinska.hr ili na +385 91 621 4304.

Kontaktirajte nas
Image

NEDJELJA // 10,00 - 11,30 // NA UPIT

Radionice mornarskih vještina

Proširili smo radionice mornarskih vještina! Uz vještinu vezivanja pomorskih čvorova, sada se možete okušati i u orijentaciji i signalizaciji na moru, meteorologiji i izradi drvenih barki! Kako bi se postalo mornarom, nije dovoljno poznavati samo čvorove, već i prepoznati uvjete na moru te znati orijentirati se i komunicirati uz pomoć signala.

Radionice mornarskih vještina održavaju se svake nedjelje od 10 sati u Interpretacijskom centru DUBoak, a radionicu vodi naš Alen Karabaić! Cijena radionice je 10 eura po osobi, a namijenjena je djeci od 7 do 14 godina. Svaki će polaznik sa sobom, osim uspomene, doma ponijeti i drveni brod (maketu), mapu s vjetrovima te potvrdu o uspješno položenom tečaju s imenom ispisanim zastavicama iz Međunarodnog signalnog kodeksa!

Prijavite se čim prije, broj sudionika u radionici je ograničen na 10 osoba!

Prijave: duboak@malinska.hr ili na +385 91 621 4304

Kontaktirajte nas

Posjeti nas i postani dio priče
o neraskidivoj vezi čovjeka, duba i broda.