Image

Autor: Antoine de Saint- Exupery

Mići princ

Knjiga i audioknjiga "Mići princ" čakavski je prijevod ove čuvene knjige koja je obilježila brojna djetinjstva i danas je jedna od naprodavanijih kniga na svijetu. Zahvaljujući prevoditeljici Tei Perinčić koja se dohvatila toga posla, na inicijativu Svetozara Nilovića iz Muzeja djetinjstva Peek & Poke, sada imamo sreću da se tom mnoštvu jezika pridružila i naša čakavština.

Ovaj prijevod predstavlja pravi presjek Hrvatskoga primorja jer, kako se Mali princ u knjizi susreće s velikim brojem likova, tako u ovom prijevodu svaki od njih govori nekim od govora koji se govore u Grobniku, Praputnjaku, Dragozetićima, Klani, Krasu, Lovranu, Srdočima, Kraljevici, Rabu, Omišlju.

Image

Autor: Igor Felker Škandalozo

Rogi ribaru

Ovo je vjerojatno najsveobuhvatniji ribolovni priručnik na Jadranu iz kojega će jednako mnogo naučiti i početnik i iskusni ribolovac.

Uz knjigu dolaze i dva CD-a s dokumentarnim filmovima u režiji autora na kojima su i prikazane tehnike opisane u knjizi.

Image

Autorica: Martina Frka Milotić

Pripovjedačica

Sve ono što ste željeli znati o slavenskoj mitologiji, a niste imali gdje potražiti, sada je došlo u liku Pripovjedačice.

Mnoga naša obiteljska vjerovanja, pa čak i kršćanske tradicije svoje korijene zapravo vuku iz praslavenske mitologije.

Image

Autor: Mirko Marković

Kartograf Ivan Klobučarić i Rijeka

Ovo je knjiga o Ivanu Klobučariću, našem Dubašljanu, jednom od najvažnijih kartografa, ne samo hrvatske, već i europske kartografije.

Image

Autorica: Mirela Slukan Altić

Povijesna topografija otoka Krka – slike vremena u zrcalu starih karata

Ovo nije suhoparna knjiga o kartama već izvrsno štivo za sve one koji žele detaljnije upoznati povijest otoka Krka.

Image

Autor: Luciano Keber

Tradicijske barke Jadrana

Jedna od ponajboljih knjiga koja obrađuje hrvatsku tradicijsku brodogradnju! Tu ćete saznati koji su to sitni detalji po kojima se međusobno razlikuju tradicijski brodovi istočne obale Jadrana.

U ponudi knjižare Interpretacijskoga centra DUBoak nalaze se hrvatsko-talijansko i englesko-francusko dvojezično izdanje.

Suvenirnica

suvenirnica

Mirisi i okusi Dubašnice

 

Svi mirisi i okusi otoka koncentrirani su u proizvodima koji dolaze sa škrtih polja na kojima brižne ruke već generacijama njeguju ljekovito i aromatično bilje, masline i ostale poljoprivredne proizvode izvrsne kakvoće. Svaki proizvod zapravo je esencija samog otoka čiju osnovnu sastavnicu čine tradicija, ljubav i briga čovjeka, ali i blagoslov klime, prirode i zemlje Zlatnoga otoka.

 

Ulje

 

Dubašljanska maslinova ulja drevnih autohtonih sorti maslina plominke i drobnice redovito osvajaju najveća priznanja na regionalnim i internacionalnim smotrama… Dubašljansko ulje je po drugi puta osvojilo i zlatnu medalju na New York International Olive Oil Competition prestižnoj smotri svjetskih maslinovih ulja i tako se ponovno upisalo na listu među 100 najboljih svjetskih maslinovih ulja…..

 

Med

 

Med koji daju dubašljanske pčele poseban je po mnogočemu, no mi ćemo istaknuti samo tri stvari. Rijetki su pčelari koji se mogu pohvaliti medunom, medom koji vrijedne pčele skupljaju s listova hrasta medunca. Druga zanimljivost je pak da naše pčelice imaju najdužu ispašu ljekovite kadulje na cijelom svijetu! Na livadama koje posjećuju dubašljanske pčelice kadulja počinje cvasti već krajem travnja, i ta se pčelinja fešta od kuša nastavlja gotovo kroz cijelo ljeto. Treća stvar je prirodna pčelinja paša i ekološka čistoča meda zbog toga što u Dubašnici nema intenzivne poljoprivrede i teške industrije…

 

Likeri

 

Likeri, sapuni i eterična ulja pažljivo proizvedeni od probranih ljekovitih i aromatičnih biljaka brižno uzgojnih i njegovanih u skladu s najvišim ekološkim standardima na otoku Krku svakako predstavljaju suvenir koji u svakom trenutku može dirnuti vaša najistančanija osjetila i kao malošto drugo utjecati pozitivno na vaše emocije…

 

Keramika

 

Suvenir koji ima uporabnu vrijednost ujedno je i najbolji suvenir! Iz Bukalete – tradicionalne krčke keramike već stoljećima se ispija vino u slavljima, ali i žalostima, ukrašena logom interpretacijskoga centra DUBoak pri svakom korištenju prizvat će lijepa sjećanja na Dubašnicu, na dub, na more i na drvene barke, a kad se ne koristi bit će ukras vašeg doma.

 

Tekstil / pregača / majice

 

Uvijek dobra kombinacija – odjevni predmet i suvenir!

 

Posjeti nas i postani dio priče
o neraskidivoj vezi čovjeka, duba i broda.