Image

Autor: JOSIP ŽGALJIĆ

Brodovi naših predaka, šest stoljeća brodogradnje i pomorstva na otoku Krku

Knjiga rječju i slikom prolazi kroz uspjehe krčke brodogradnje, upoznajući čitatelja s bogatom maritimnom baštinom, te obiluje mnoštvom zanimljivih i pitkih priča o umijeću i trudu potrebnima da se živi od brodova i s brodovima. Osim teksta i faktografskih podataka, posebno bogatstvo predstavlja i 150 vrijednih starih slika, dokumenata i nacrta od kojih su mnogi dosada bili neobjavljeni.

Naruči
Image

Autor: Luciano Keber

Tradicijske barke Jadrana

Jedna od ponajboljih knjiga koja obrađuje hrvatsku tradicijsku brodogradnju! Tu ćete saznati koji su to sitni detalji po kojima se međusobno razlikuju tradicijski brodovi istočne obale Jadrana. U ponudi knjižare Interpretacijskoga centra DUBoak nalaze se hrvatsko-talijansko i englesko-francusko dvojezično izdanje.

Naruči
Image

Autor: Mirko Marković

Kartograf Ivan Klobučarić i Rijeka

Ovo je knjiga o Ivanu Klobučariću, našem Dubašljanu, jednom od najvažnijih kartografa, ne samo hrvatske, već i europske kartografije.

Naruči
Image

Autorica: Daina Glavočić

Karlo Baumann: inženjer | jedriličar | ronilac

“Koristeći se bogatom obiteljskom arhivom, sjećanjima njegovih prijatelja te napisima u raznim novinama i časopisima zapisala sam tijek njegova kratka, ali čudesno bogata četrdesetogodišnjeg života – proslavio se, između ostalog, kao jedriličar na dvjema Olimpijadama, istaknuo se kao teški ronilac Brodospasa i bio pionir autonomnog ronjenja. Uza sve to odan suprug i nježan otac.” – Daina Glavočić, autorica.

Naruči
Image

Autor: Igor Felker Škandalozo

Rogi ribaru

Ovo je vjerojatno najsveobuhvatniji ribolovni priručnik na Jadranu iz kojega će jednako mnogo naučiti i početnik i iskusni ribolovac.

Uz knjigu dolaze i dva CD-a s dokumentarnim filmovima u režiji autora na kojima su i prikazane tehnike opisane u knjizi.

Naruči
Image

Autorica: Martina Frka Milotić

Pripovjedačica

Mnoga naša obiteljska vjerovanja, pa čak i kršćanske tradicije svoje korijene zapravo vuku iz praslavenske mitologije.

Sve ono što ste željeli znati o slavenskoj mitologiji, a niste imali gdje potražiti, sada je došlo u liku Pripovjedačice.

Naruči
Image

Autor: Antoine de Saint- Exupery

Mići princ

Knjiga i audioknjiga "Mići princ" čakavski je prijevod jedne od najprodavanijih knjiga na svijetu koja je obilježila brojna djetinjstva. “Le petit prince” autora Antoinea de Saint-Exupérya dosad je preveden na preko 500 jezika i dijalekata, a zahvaljujući prevoditeljici Tei Perinčić i inicijativi Svetozara Nilovića iz Muzeja djetinjstva Peek & Poke, dobio je i svoj čakavski prijevod.

Naruči

Suvenirnica


DUBoak suvenirnica

Suvenirnica DUBoak-a u svojoj ponudi nudi autentične krčke suvenire, izrađene rukama lokalnih obrtnika, umjetnika, rukotvoraca i poduzetnika. Knjige u našoj ponudi su tematski vezane uz Dubašnicu, otok Krk, te pomorsku i kulturnu baštinu.

Mirisi i okusi Dubašnice

Svi  mirisi i okusi otoka koncentrirani su u proizvodima koji dolaze sa škrtih polja na kojima se već generacijama njeguju ljekovito i aromatično bilje, masline i ostali poljoprivredni proizvodi izvrsne kakvoće. U našoj suvenirnici naći ćete proizvode lokalnih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava: krčku vunu, nagrađivano maslinovo ulje, med koji pčele skupljaju s listova hrasta medunca, kvalitetno vino, likere od probranih ljekovitih i aromatičnih biljaka, ručno rađene sapune i ekološke svijeće s mirisima otoka Krka, te ručno rađenu keramiku.

 

Maslinovo ulje

Dubašljanska maslinova ulja drevnih autohtonih sorti masline plominke i drobnice redovito osvajaju najveća priznanja na regionalnim i internacionalnim smotrama. Dubašljansko ulje je po drugi puta osvojilo i zlatnu medalju na New York International Olive Oil Competition, prestižnoj smotri svjetskih maslinovih ulja i tako se ponovno upisalo na listu 100 najboljih svjetskih maslinovih ulja.

 

Med

Med koji daju dubašljanske pčele poseban je po mnogočemu, no istaknut ćemo samo tri karakteristike. Dubašljanski pčelari su među rijetkima koji se mogu pohvaliti medunom, posebnim medom kojeg vrijedne pčele skupljaju s listova hrasta medunca. Druga zanimljivost je najduža ispaša ljekovite kadulje. Naime, na livadama koje posjećuju naše pčele kadulja cvate od travnja do kraja ljeta. Treća karakteristika je prirodna pčelinja paša i ekološka čistoća meda zahvaljujući nepostojanju intenzivne poljoprivrede i teške industrije.

 

Sapuni, svijeće i eterična ulja

Ručno rađeni sapuni, svijeće i eterična ulja pažljivo su proizvedeni od probranih ljekovitih i aromatičnih biljaka brižno uzgojenih i njegovanih u skladu s najvišim ekološkim standardima na otoku Krku. Ovi prirodni i ekološki prihvatljivi proizvodi svakako predstavljaju suvenir koji u svakom trenutku može dirnuti vaša najistančanija osjetila i na njih utjecati pozitivno.

 

Likeri i rakije

Likeri i rakije s okusom voća, aromatičnog bilja i začina, nastali su od pomno biranih ekoloških sastojaka sa plantaže na Krku te imaju istančan i poseban okus kojeg morate kušati.

 

Vino

Vinogradi na kojima se ručno bere grožđe za proizvodnju lokalnih vina u našoj ponudi, nalaze se u poznatom Vrbničkom polju i na lokalitetu Krasina. Ta područja izuzetno su povoljna za uzgoj vinove loze te jamče visoku kvalitetu grožđa od kojih je najpoznatija sorta žlahtina. Ova autohtona krčka bijela sorta grožđa, ime je dobila od slavenskog pridjeva “plemenit”.

 

Keramika

Iz bukalete – tradicionalnog krčkog keramičkog vrča, već stoljećima se ispija vino na slavljima. Ručno izrađena i ukrašena logom interpretacijskoga centra DUBoak pri svakom korištenju prizvat će lijepa sjećanja na Dubašnicu, dub i more.

 

Majice

Motivi koje su dizajnirali lokalni umjetnici inspirirani su postavom Interpretacijskog centra maritimne baštine DUBoak.

 

 

Za više informacija o našim suvenirima slobodno nam se obratite na tel. +385 91 621 4304 ili putem maila: duboak@malinska.hr

Posjeti nas i postani dio priče
o neraskidivoj vezi čovjeka, duba i broda.