Porcijunkula

Upoznajte s nama lokalne običaje, uživajte u prekrasnim krajolicima, primorskoj kuhinji, lokalnim vinima i dobrom društvu na blagoslovu barki 2. kolovoza u Malinskoj!

Na dan svetkovine Gospe od anđela – Porcijunkulu, 2. kolovoza, vlasnici barki i brodova s Krka, Cresa i Lošinja stoljećima plove na Glavotok, franjevački glagoljaški samostan iz 15. stoljeća kako bi primili blagoslov za svoja plovila i posadu. 

U želji da se ovaj običaj revitalizira i dodatno promovira kao sastavni dio lokalne pomorske baštine, DUBoak – interpretacijski centar maritimne baštine, organizira prigodni program namijenjen svim zaljubljenicima u more i barke.

Upoznajte s nama lokalne običaje, uživajte u prekrasnim krajolicima, primorskoj kuhinji, lokalnim vinima i dobrom društvu!

PROGRAM:

18:00 – okupljanje na Novom mulu (ispred interpretacijskog centra DUBoak) u Malinskoj i ukrcaj na brod uz popratni program

18:30 – odlazak barki i brodova na Glavotok (panoramska vožnja prekrasnom uvalom Čavlena uz turističko vođenje i upoznavanje prirodnih i kulturnih vrijednosti otoka Krka)

19:15 – dolazak barki i brodova na Glavotok: blagoslov barki 

19:45 – polazak iz Glavotoka u Malinsku

20:30 – doček barki i brodova u Malinskoj

20:00 – 23:00 – prigodan eno-gastronomski i zabavni program na trgu ispred DUBoak-a

 
Ukoliko i vi želite biti dijelom tradicije, rezervirajte svoje mjesto na vrijeme putem e-maila: duboak@malinska.hr

U cijenu je uključeno: karta za turistički brod, ulaznica za interpretacijski centar DUBoak, turistički vodič, degustacijski pijat, čaša lokalnog vina. Cijena ulaznice za brod:
> 30€ pojedinačna
> 50€ za dvije osobe
> 15€ djeca od 5 – 12 godina
> gratis djeca od 0 – 5 godina 
 
*U slučaju nepovoljnog vremena, izlet se otkazuje.