Sudjelovali smo u prvom Malinska Spring Break Festu (28.4.-1.5.)!

Iza nas je prvi Malinska Spring Break Fest, manifestacija  koju je u čast proljeću i ljepšem i toplijem vremenu organizirala Turistička zajednica Općine Malinska-Dubašnica, a u kojoj je i Interpretacijski centar DUBoak sudjelovao sa svojim radionicama i programima. 

Najprije smo u petak na novom trgu ispred Interpretacijskog centra održali radionicu mornarskih vještina koja je uz standardnu radionicu vezivanja čvorova sadržavala i radionicu dizanja oglavnog jedra! Voditelj radionice Ivo Bogović je okupljenom mnoštvu vješto pokazao kako vezivati osnovne pomorske čvorove i dizati oglavno jedro, a za atmosferu se dodatno pobrinula klapa Intriga.

Drugi dan manifestacije je u DUBoaku prošao u znaku gaštronomije! Održali smo još jednu radionicu šurlica koja je po mnogočemu bila posebna. Naime, prvi put su sudionici radionice u sklopu iste mogli i degustirati šurlice zi žgvaceton (zahvaljujemo restoranu Noštromo na odličnim šurlicama!), a vjerovatno prvi put u povijesti Dubašnice smo radili i gluten-free šurlice! Zabavni dio programa popunili su svojom izvedbom IMAN Acoustic trio.

Sudjelovanje u manifestaciji zaokružili smo interpretacijskim šetnjama centrom Malinske tijekom kojih su zainteresirani posjetitelji mogli čuti više o povijesti i razvoju naše općine – od priče o dubu i moru do priče o počecima i razvoju turizma.

Čestitke Turističkoj zajednici na uspješno organiziranoj manifestaciji, a mi se svakako veselimo onim budućim u kojima možemo dati svoj doprinos!