Poziv na otvorenje izložbe “Dubašnica od konobe do šufita”

Poziv na otvorenje izložbe "Dubašnica od konobe do šufita"
Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak s velikim vas veseljem poziva na otvorenje izložbe „Dubašnica od konobe do šufita“ koja će se otvoriti 18. svibnja s početkom u 20:00 sati povodom blagdana Senjse, odnosno Spasova.

Prilika je to da se stariji prisjete, a mlađi da se možda i po prvi puta susretnu s brojnim predmetima koji se danas više ne mogu vidjeti u upotrebi, a sve donedavno bili su dijelom svakodnevice. Alati za poljoprivredu, knjige, dokumenti… svaki od ovih predmeta priča svoju priču o Dubašnici i o njenim ljudima.

Ovo je samo djelić blaga koje se još uvijek krije u mraku obiteljskih ropotarnica povijesti, ali predstavlja prvi korak prema tome da se svi ti, za našu povijest i tradiciju, važni predmeti popišu, a danas-sutra i sačuvaju za nove generacije.


Izložbu organizira Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak u suorganizaciji OŠ Malinska-Dubašnica i Udruge umirovljenika Malinska-Dubašnica, a moći će se razgledati svaki dan od 18.05. – 01.06.2023.g. u radno vrijeme Centra.