Izložba “Blago pod površinom Kvarnera – mekušci u kvarnerskom podmorju”

Izložba "Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju", DUBoak Malinska
Nemojte propustiti priliku razgledati ovu zanimljivu izložbu koju ćemo ugostiti u DUBaoku od 1. prosinca do 1. travnja! Upoznajte lijep, neobičan, krhak, značajan i ugrožen svijet iz morskih dubina Kvarnera.

Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak u Malinskoj – Dubašnici ugostit će izložbu “Blago pod površinom Kvarnera – mekušci u kvarnerskom podmorju” Prirodoslovnog muzeja Rijeka, koja će se otvoriti u četvrtak, 1. prosinca.


Očuvanje bioraznolikosti jedan je od glavnih okolišnih izazova današnjice! Stoga se izložbom prikazuje biologija i ekologija mekušaca, njihova rasprostranjenost i ugroženost u kvarnerskom području, s isticanjem važnosti te skupine organizama u funkcioniranju morskog ekosustava, kao i u cjelokupnoj kulturi čovjeka. Ovom izložbom predstavlja se raznovrsnost oblika i boja mekušaca koji su svojom ljepotom plijenili pažnju čovjeka i njegovu želju za kolekcionarstvom. Zbirke mekušaca, posebno školjkaša, uz minerale, prve su prirodoslovne sustavno prikupljene zbirke upravo zbog svoje ljepote.


Ne propustite ovu izložbu i upoznajte lijep, neobičan, krhak, značajan i ugrožen svijet iz morskih dubina Kvarnera. Postav izložbe možete razgledati sve do 1. travnja u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak u Malinskoj. Kontakirajte nas za više informacija.

plakat DUBoak_Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju