24. Kup Dubašnice je uspješno završen!

Podjelom pehara najboljim jedriličarima svečano je završen 24. Kup Dubašnice. Bila je to ujedno i prigoda da Jedriličarski klub Malinska predstavi svoje nove prostorije u sklopu Interpretacijskog centra maritimne baštine DUBoak.

Zadnjega vikenda u kolovozu Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak još je jednom pokazao svoju veliku ulogu u povezivanju Dubašnice i mora. Iako po redu 24. bila je ovo prva od, nadamo se mnogih regata krstaša koja je u cijelosti organizirana i provedena iz novih prostorija Jedriličarskoga kluba Malinska. I po svemu sudeći, iznimno uspješno, jer u malinskarskoj je vali toga vikenda jedrilo čak 28 krstaša koji su se toga vikenda i najedrili i lijepo zabavili na subotnjoj fešti.

Glavni organizatori ove tradicionalne regate su vrijedni članovi JK Malinska, koji su imali svesrdnu potporu Interpretacijskoga centra maritimne baštine DUBoak, Turističkih zajednica Općina Malinska-Dubašnica i Omišalj te Općine Malinska-Dubašnica.

Regata je službeno otvorena u subotu, 27. kolovoza na svečanosti u kojoj je brojne sudionike pozdravio domaćin, predsjednik JK Malinska, Zdenko Cerović, a nakon njega i načelnik Robert Anton Kraljić koji je imao i tu čast da ovu dvodnevnu manifestaciju proglasi i službeno otvorenom. Nakon njega je glavni sudac regate Bartol Hodanić skipere uputio u regatno polje.

Po slabom vjetru svih je 28 brodova uspješno preplovilo regatno polje navigacijske regate, dok je drugi dan bio rezerviran za jedrenje na regatnom polju postavljenom u štap.

Na kraju predsjednik JK Malinska, Zdenko Cerović je ispred Interpretacijskog centra maritimne baštine DUBoak podijelio pehare najboljim jedriličarima razvrstanima u skupine.