Image

VR virtualna plovidba

Želite li zaploviti kroz vrijeme i prostor? Stavite naočale za virtualnu stvarnost i skočit ćete u sredinu 19. stoljeća, i otputovati od Malinske do Venecije sa štivama punim naših dubašljanskih faši.

Poput vremeplova ovdje ćete se vratiti u vrijeme kad su sredinom 19. stoljeća iz Malinske isplovljavali brodovi nakrcani drvom za Veneciju. Kako je bilo ploviti u ono vrijeme, kako je izgledao brod, kako je bilo u neveri…? Sve su to pitanja na koja ćete sasvim sigurno dobiti odgovor čim zaplovite ovim virtualnim svijetom…

Saznaj više
Image

Mornarske vještine

Svatko može zavezati čvor, ali samo pravi maritimo može zavezati čvor tako da ga baš svatko, pa čak i najveći neznalica, može odvezati!

Na našoj konzoli za mornarske vještine možete iskušati svoje umijeće vezivanja čvorova u realnim uvjetima, na svim dijelovima koji se inače mogu susresti na tradicijskoj barci. A ako kojim slučajem ne znate kako se vezuju najčešći, odnosno najvažniji čvorovi za tradicijske barke, u sklopu naših radionica možete naučiti kako se vežuje mezavolta na mankul, a kako na anel, kako se veže pašnjak, i po čemu se muški razlikuje od ženskoga uzla, ali i još dosta drugih važnih čvorova.

Saznaj više

Posjeti nas i postani dio priče
o neraskidivoj vezi čovjeka, duba i broda.